Blå slips, fluga och näsduk

Blå slips

Blå: #0000ff

Letar du efter en blåfärgad slips till fest, arbete eller vardag? Vi på DinSlips älskar färgen blå. En blåfärgad slips är en klassiskt stilig accessoar som är lika lämplig att bära till arbetsintervjun, ett formellt evenemang och arbetet. På denna sida har vi samlat alla slipsar i blå helfärg och även slipsar med endast inslag av blåfärgat så som blåfärgade ränder, blåfärgade rutor, prickar eller annat blåfärgat slipsmönster. Välj från vårt stora utbud med alla blåfärgade slipsar på ett och samma ställe!

Blå fluga

Blåfärgade flugor är eleganta, sofistikerade och klassiskt moderiktiga. Varför inte komplettera garderoben med en av dessa snygga blåfärgade flugor? Här kan du shoppa bland alla helfärgade flugor i blåfärgat, samt även flugor som har fina blåfärgade detaljer och mönster. Du hittar både färdigknutna blåfärgade flugor som är förknutna för enkelhetens skull och även klassiskt oknutna. Låt dig inspireras av vårt utbud och hitta den rätta blåfärgade flugan just för stunden.

Blå bröstnäsduk

Vi har även hittat mönstrade och spännande blåfärgade bröstnäsdukar för att matcha din kavaj. Dessa näsdukar passar perfekt i bröstfickan på jackan eller kavajen. Vissa av näsdukarna är för bekvämlighetens skull redan färdigvikta och de andra är klassiskt fyrkantiga så att du kan vika dem själv. Hur som helst så hittar du marknadens största utbud av blåfärgade bröstnäsdukar här.

Välj rätt blåfärgad slips

Nyanser av blått
Nyanser av blått

En blå slips är ett klassiskt snyggt och stilrent val till bröllop och högtider, men även avslappnat nog för att bära till jobbet och vardagen. Välj en enfärgad eller finmönstrad blå slips till den formella tillställningen och våga sedan välja en stormönstrad slips till både vardag och arbete.

När man väljer en blå slips till sin klädsel är det viktigare att matcha mönster än färgen. Enfärgade blåa slipsar passar bäst till mönstrade skjortor och mönstrade blåa slipsar passar i sin tur bäst till enfärgade skjortor. Det är kontrasten mellan det blåa mönstrade och enfärgade som fångar upp och är tillfredsställande för ögat.

Om du valt en enfärgad skjorta är det lite enklare än med en mönstrad. En enfärgad skjorta är relativt neutral så kan man generellt säga att de flesta blåa slipsar passar till en enfärgad skjorta.

Generella tips för att matcha slipsen rätt

  • randig skjorta och randig slips passar bra tillsammans om ränderna inte är av samma bredd.
  • rutig skjorta med en randig slips går bra om ränderna inte är av samma bredd.
  • minst en färg på slipsen ska matcha antingen kavajen, skjortan, bältet, skorna eller en annan modedetalj på kroppen.
  • välj aldrig en slips, kavaj och en skjorta av samma mönster. Att matcha tre liknande mönster tillsammans är aldrig en lyckad kombination.

Matcha din blåa slips

En blå slips bör matcha resten av klädseln med tanke på färg och stil men behöver inte ha samma färg som övrig klädsel. En blå slips bör inte skära sig mot övrig klädsel. Den blåa färgen är stark nog att stå på egna ben, och behöver inte stöd från andra skrikiga eller starka färger om du inte vill ge den det.

Färgkartor som hjälper dig matcha med en blå slips

Använd dessa kartor för att matcha din outfits färger till din blåa slips. Välj en eller flera av de kombinerade färgerna på varje karta till din respektive slips, skjorta, kavaj, skor och bröstnäsduk.

Våga matcha kontrasterande blåa mönster eller icke-mönster och även prova andra färger utanför det blå spektrumet. Här nedanför listar vi alla blåa slipsar som vi har i vår katalog – så shoppa loss och hitta din drömslips idag!

  • Mönster

  • Material

  • Stil

  • Butik

  • Pris

Visar 1–100 av 1966 resultat