Kategorier
Artiklar

Att återställa kalufsen

Att tappa håret kan vara en sorg och ett socialt handikapp för många. Vissa börjar få håravfall i tidig ålder och den allmänna åsikten är att utseendet förändras negativt. Hur påverkas du?

Håravfall är inte en exklusivt manlig domän men övervägande delen av människor som råkar ut för detta är av manligt kön. En mindre andel kvinnor kommer också att ha oturen att bli mer tunnhåriga än de kan acceptera. Andelen personer som drabbas blir högre med stigande ålder.

Många som drabbas av håravfall tycker att förlusten av hår är plågsam psykiskt. Det är inte ovanligt att man skäms och känner sig gammal i förtid. Naturligtvis finns det ingen riktig anledning att känna så, men en tjugoåring som börjar bli tunnhårig är oftast inte alls glad.
Det finns ingen anledning att må dåligt. Det finns möjligheter till hjälp med hårtransplantation.

En resa till Istanbul med lyckat resultat

Den person som blivit skallig, helt eller delvis, har ett val. Det går att göra något åt problemet. Genom att anlita en klinik i Turkiet kan man på några få dagar få hjälp att göra en hårtransplantation. För en stor majoritet kommer en sådan att leda till att man återigen får hår på hela huvudet.

Vid en hårtransplantation tas hårsäckar från osynliga ställen som vid nacken. De planteras istället på de ytor man önskar täcka igen. Man använder alltså sitt eget hår. Proceduren tar normalt tre dagar. Efter ett antal månader kommer håret att växa exakt som resterande huvudhår och ordningen är återställd.