Kategorier
Tänder

Tandläkare i Solna vill berätta om tändernas färger

Titta på folks tänder när de ler eller pratar. Finns det någon färg som innebär att man har friska och bra tänder, eller är det en myt? I Solna finns det tandläkare som gärna berättar mer.

Idag med Instagram och glossiga magasin är människor mer utseendefixerade. Lägger någon upp en bild på Instagram utan smink funderar folk ofta på om de är sjuka. Samtidigt finns det en falang som hyllar det naturliga som börjar synas mer och mer.
Skillnaden mellan naturligt och fejk kan ibland vara hårfin medan andra gånger är den självklar. När det gäller tänder har tandläkare i Solna noterat att det är fler som vill bleka sina tänder. Man vill ha lika vita tänder som man hade i barndomen.

Tandläkare fixar tändernas färger under livets gång

Per automatik tänker många också att är tänderna vita så är de också friska, men det stämmer inte. Färgen på tänderna har inget att göra med om de är bra eller dåliga. Visst finns det undantag när det gäller rökare bland annat. Men att tänderna ändrar färg under livets gång är helt naturligt och de blir mörkare med åren.

Det är inte bara kaffe och rödvin som färgar tänderna utan livets gång gör sitt till också. När tänderna med åren börjar bli gula beror det på att det är dentinet som syns igenom emaljen. Med tandläkarens hjälp kan man eftersträva friska tänder, oavsett vilken färg det är på tänderna. Tandläkarens två bästa tips är att borsta tänderna och använda tandtråd dagligen.